Kuka olen?

Hei! Olen Anni Koivisto, 27-vuotias utsjokinen optimisti ja hyvinvointiyhteiskunnan fani. Ihmisenä olen sekoitus Muumimamman lempeyttä, Pikku-Myyn itsepäisyyttä ja Nuuskamuikkusen reissumieltä. Olen todella sosiaalinen ja parasta ajanvietettä onkin mikä tahansa, missä voi olla tekemisissä toisten kanssa.

Synnyin saamelaiseen perheeseen ja sukuun. Perheeseeni kuuluu äiti ja sisko sekä hänen suloiset lapsensa. Isän olen menettänyt 11-vuotiaana. Lapsuudessa ja nuoruudessa olen viettänyt paljon aikaa hiihdon ja salibandyn parissa sekä poroaidalla ja kavereiden kanssa. Ajattelen olevani onnekas, kun olen saanut kasvaa Utsjoella, missä lapset saavat olla lapsia ja toisista pidetään huolta.

Kirjoitin ylioppilaaksi Utsjoen saamelaislukiosta. Halusin tehdä ihmisläheistä työtä ja lähdin opiskelemaan sosiaalialaa Vaasan ammattikorkeakouluun, jossa opintoni ovat edelleen kesken. Työharjoittelujaksoja olen tehnyt pääosin varhaiskasvatuksessa, mutta myös lastensuojelutyössä ja vapaaehtoisena orpokodissa Indonesiassa. Kesäisin ja opintojen ohella olen työskennellyt erilaisissa palvelualan tehtävissä, kuten grillillä, Subwayssa ja Puukeskuksessa. Opinnot ja monipuoliset työtehtävät ovat laajentaneet näkemyksiäni yhteiskunnasta ja sen eri osa-alueista.

Opintojen kautta innostuin lähtemään mukaan opiskelijapolitiikkaan. Toissa vuonna toimin täysipäiväisesti ammattikorkeakouluopiskelijoita valtakunnallisesti edustavan SAMOKin puheenjohtajana ja viime vuonna Akavan opiskelijoiden varapuheenjohtajana. Nykyisin olen kunnanvaltuutettuna ja kunnanhallituksen jäsenenä Utsjoella, josta haluan rakentaa kaikille hyvän paikan olla ja elää. Työskentelen Suomen Lukiolaisten Liitossa sosiaalipoliittisena asiantuntijana vastuullani nuorten toimeentuloon, hyvinvointiin ja yhdenvertaisuuteen liittyvät teemat. Olin SDP:n ehdokkaana kevään 2019 eduskuntavaaleissa Lapista ja sain 881 ääntä.

Haluan, että maailma menee parempaan suuntaan ja olen valmis näkemään sen eteen vaivaa. Pystyn hallitsemaan sekä isoja kokonaisuuksia että pieniä yksityiskohtia. Suhtaudun asioihin aina jämäkästi ja hoidan hommani mahdollisimman hyvin. En ole aina ollut rohkea vaan nuorena olin oikeastaan aika ujo. Olen kuitenkin päätynyt sellaisiin paikkoihin, joissa on ollut pakko olla rohkea. Nyt, kun minulla on ääni, haluan käyttää sitä oikein.

Nyt haluan tehdä työtä oman kansani tulevaisuuden eteen ja siksi olen ehdolla syksyn 2019 saamelaiskäräjävaaleissa. Uskon, että osaamiseni ja kokemukseni ovat hyödyksi työssä saamelaisten oikeuksien, koulutuksen, elinkeinojen ja palvelujen eteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s