Ehdolla kansanedustajaksi

Heräsin aamulla täynnä intoa ja jännitystä, koska tänään aloitan matkan kohti unelmieni työtä kansanedustajana. Päätös vaati pitkää harkintaa, sillä kansanedustajan työ on vastuullista. Syksy on ollut ihanaa aikaa pohtia omaa näkemystä, osaamista ja suhdetta yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Minulle politiikka on keino muuttaa maailmaa ja sitä minä haluan tehdä.

Se, että saan olla tänään rohkea, ei ole itsestäänselvyys. Lapsena ja nuorena olin todella ujo. Elämä on kuitenkin toisinaan heittänyt paikkoihin, joissa on ollut puhua ja toimia. Nyt, kun minulla on ääni, haluan käyttää sitä oikein. Haluan varmistaa, että hyvinvointivaltion rakenteita ja ihmisten uskoa tulevaisuuteen vahvistetaan.

En usko yhtään siihen, että kaikille annetaan vain sen verran, mitä jaksaa kantaa vaan toisille meistä taakkaa kasaantuu enemmän. Juuri siksi hyvinvointivaltiossa täytyy olla rakenteita, jotka kantavat, kun ihminen ei yksin selviä. Yhteiskunnan täytyy turvata jokaiselle mahdollisuus tavoitella unelmia ja tulla onnelliseksi.

Koulutus on paras lääke eriarvoistumista vastaan ja sen arvostuksen pitää näkyä koulutukseen suunnatuissa rahoissa. Puutteelliset resurssit ovat pois yksilöiltä ja yhteiskunnalta. Jokaisella nuorella on oltava mahdollisuus suorittaa vähintään toisen asteen tutkinto varallisuudesta ja kotipaikasta riippumatta sekä jatkaa opintoja korkea-asteella niin pitkälle kuin rahkeet riittävät. Korkea osaaminen takaa Lapin elinkeinojen kehittämisen ja uusien työpaikkojen syntymisen.

Ilmaston lämpenemisen aiheuttamat haitat näkyvät kaikista vahvimmin arktisilla alueilla eli täällä pohjoisessa. Ilmastonmuutoksen torjuminen on välttämätöntä, jotta ainutlaatuinen luontomme ja siihen perustuvat elinkeinot säilyvät. Uskon, että vahvaa ilmastopolitiikkaa voidaan tehdä alueen tarpeisiin sovitetusti ja hyvinvoinnista tinkimättä. Suomen on toimittava itse fiksummin, mutta tarvitaan myös vahvaa eurooppalaista yhteistyötä muun maailman päästöihin vaikuttamisessa.

Minä haluan seistä ihmisten, ilmaston ja osaamisen puolella. Olen valmis tuomaan pohjoisen ihmisen äänen vahvempana päätöksentekoon. Olen valmis muuttamaan maailmaa. Siksi olen päättänyt tavoitella paikkaa Suomen historian pohjoisimpana kansanedustajana. Olen SDP:n eduskuntavaaliehdokkaana Lapin vaalipiirissä.

Odotan innolla tulevaa kevättä, joka tuo mukanaan kohtaamisia, keskusteluja sekä itsensä ja muiden haastamista. Maailman muuttaminen ei koskaan ole yksilösuoritus vaan joukkuelaji. Hyvässä kampanjatiimissä jokainen pääsee toteuttamaan itseään ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Tule mukaan ja katsotaan yhdessä, mikä juuri sinua kiinnostaa!

Voit lähteä mukaan kampanjaan ottamalla yhteyttä tai liittymällä tukijoiden Facebook-ryhmään.